+19 000 СЕКС ИГРАЧКИ
НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ВСЯКА СЕДМИЦА
Усети аромата ми или каня те в леглото

Усети аромата ми или каня те в леглото

Любовен ароматОбонянието играе важна роля в много аспекти на човешкия живот, вариращи от ежедневното човешко поведение до междуличностната комуникация. При животните феромоните са обонятелни сигнали, които пораждат специфични реакции, включително сексуална възбуда. Нашите телесни миризми може да не подтикнат потенциалните партньори към сексуална лудост, но според някои проучвания миризмите могат да влияят върху възприятията до известна степен и да накарат един човек да намира друг за привлекателен.

Сексът и сетивата…

Сексът е свързан с нашите сетива: начинът, по който някой изглежда, чувства, звучи, вкусва и мирише. Някои от нас обаче са по-чувствителни към последното от други. Обонянието е едно от най-пренебрегваните човешки сетива и в резултат на това има много неща, които учените все още откриват за него. Ароматът често играе роля в сексуалното привличане, помагайки да разберем защо визуалната привлекателност сама по себе си не може да обясни колко физически симпатичен ни е даден човек. Но каква роля играе способността ни да подушваме нашите партньори – или потенциални партньори – в реалния опит?

Хората с по-изострено обоняние съобщават за по-приятни сексуални дейности, а жените с по-голяма чувствителност към миризми са имали повече оргазми по време на секс. Проучвания показват, че сексуалната мотивация при мъжете се повишава, когато наред  със съответните визуални и слухови изрази на сексуален интерес се добавят и обонятелни сигнали на възбуда, излъчвани от жените.

Отдавна се знае, че миризмата играе важна роля в сексуалното привличане. Според някои изследвания мъжете подсъзнателно усещат аромата на овулация и са особено привлечени от жени на този етап от техния менструален цикъл. Но като цяло дамите отдават по-голямо значение на обонянието, отколкото господата.

Множество проучвания показват, че загубата на обоняние често съвпада със загуба на сексуално желание. Невъзможността да усещаме аромати често се свързва и с депресия или социална несигурност, което също може да повлияе на интимния ни живот. Учени стигат до заключението, че хората общуват и долавят също чувства и емоции като страх или тъга чрез миризмата.

Можете ли да надушите перфектния си партньор

Почти на всеки се е случвало да намира нечия естествена телесна миризма за невероятно привлекателна. Проучване от 2013 г. е установило, че жените във фертилната част на цикъла си предпочитат аромата на мъже с високи нива на тестостерон. Друго изследване разкрива как дамите са привлечени от мъже, чийто имунен състав е различен от техния, тъй като това ги прави биологично по-съвместими за създаване на здрави бебета.

Не всичко е секс

Помислете за връзката между кърмещата майка и нейното бебе. Новородените имат силно обоняние и познават уникалния аромат на мама. Ароматът може дори да предизвика спомени. Ако мозъкът Ви регистрира миризма в същото време, когато изпитвате силна емоционална реакция към някого, и миризмата, и емоцията ще бъдат архивирани в мозъка Ви заедно. Така, че следващият път, когато усетите същия аромат, може да изпитате носталгия по този човек.

 

Сексуалният интерес може да включва повече, отколкото изглежда на пръв поглед. Надяваме се, че освен сегашните открития ще бъдат направени и последващи такива относно участието и ролята на сексуалните обонятелни сигнали в комуникацията помежду ни.

 

Статията подготви за Вас екипът на сексшоп Vibrator.bg