0898 15 05 11

ОНЛАЙН ЧАТ

ВИНАГИ ДИСКРЕТНА ДОСТАВКА!
Безплатна доставка над 69 лв!
18 години на пазара в България!
над 7000 секс артикула!
Трупай Ох!-точки от всяка покупка!
Пазарувай без риск!

Вибратори

Вибратори за всеки вкус и джоб от Вибратор.БГ! Секс играчките и в частност вибраторите стават все по-голяма част от нашето ежедневие. Този тип продукти вече не предизвикват страх и объркване, а все по-често биват приемани нормално от клиентите. Вибраторите са любимите секс играчки на жените. Много двойки ползват тези играчки като евтин и сигурен начин за засилване на сексуалното удоволствие и откриване на нови и разнообразни страсти.

Видове вибратори

Съществуват десетки видове вибратори. В общи линии те попадат в 3 главни категории – форма, материал и локация на употреба. Формата до голяма степен описва функцията на вибратора и тя варира от малки вибратори тип булет, през вибратори зайчета до т.нар. магически пръчки. Материалите, от които се произвеждат съвременните вибратори най-често включват силикон, стъкло, гума, пластмаса, метал и дори т.нар. кибер кожа. Локацията на употреба се отнася към това дали вибраторът се използва с проникване или е предназначен за ерогенни зони по тялото (клитор, зърна).

Каква е разликата между вибратор и дилдо?

Дилдо, известно още като пенис отливка в повечето случаи е с реалистична форма и не е задължително да има вибриращ механизъм. За разлика от тях, вибраторите идват в много различни форми и функции. Те могат да бъдат реалистични или с класическа цилиндрична или друга специална форма, но винаги имат вибрираща функция.

История на вибраторите

Модерният вибратор води началото си от края на ХIX век, когато е бил патентован „Манипулаторът“ на Джордж Тейлър. Неговата цел е била да „лекува“ жените от истерия. Това се случва през 1869 г., като само няколко десетилетия по-късно английският физик Джоузеф Гранвил създава първия вибратор, захранван с електричество. През 30-те години на миналия век, тезата, че истерията е болест губи тежест и вибраторите вече се предлагат като продукти за красота, а не като лечебни средства. Няколко десетилетия по-късно, вибраторите вече се предлагат като продукти за отслабване и са били свободно достъпни чрез каталожната търговия.

По това време, през 1952 г. Американската психиатрична асоциация заличава термина „истерия“ от списъка с диагнози. Малко по-късно, през 60-те години, ерата на свободната любов, пацифизма и масовото нахлуване на филмите за възрастни се появява и първия модерен вибратор. Това е Hitachi Magic Wand. Точно така, познатата на всички ни японска марка за потребителска електроника създава първият модерен вибратор. Още няколко десетилетия по-късно, героините от сериала „Сексът и градът“ чупят табута като обсъждат вибраторите тип заек в теливизионния прайм тайм. След това, нищо вече не е същото.

Цени на вибратори

Също като видовете вибратори, техните цени са много и различни. Като при всеки продукт, качеството идва на съответната цена. Вибратор.БГ предлага вибратори с цени от 15 лв. за класическия вибратор Super Vibe Pink до 23469 лв. за златния вибратор Lelo INEZ, произведен от слитък истинско злато.

Здравословните вибратори

Избягвайте вибратори, в чието производство са вложени каквито и да било фталати, латекс и бисфеноли (BPA). Нашите препоръки за избор на вибратор е да избягвате най-евтините модели, обикновено те са произведени от евтина пластмаса. Силната химическа миризма след разопаковането на продукта не говори добре за неговите свойства по отношение на интимното здраве. Ако изберете вибратор, произведен от силикон – търсете продукти, които са с медицински силикон.

Не всеки лубрикант е подходящ за всеки вибратор

Секс играчките е добре да се използват с лубриканти, но не всеки продукт е подходящ за вашата секс играчка. Ако вибраторът е произведен от каучук, не можете да използвате олио. Ако вибраторът е силиконов, избягвайте лубриканти на силиконова основа. Ако не сте абсолютно сигурни за материала, от който вибраторът е направен – заложете на лубрикант на водна основа и без парабени. Разбира се, има и лубриканти създадени специално за анални забавления.

Нашият търсач на вибратори

За да подпомогнем Вашия избор сме създали търсач на вибратори, благодарение на който ще можете да изберете най-подходящия за Вас продукт. Ще можете да изберете своята секс играчка по различни критерии- форма, размер, цена. Може да разгледате търсачката за играчки в категория “Търсач на вибратори”.

Показване на 1–36 от 1003 резултата