Плащане и доставка

Всички разходи по доставката са отбелязани в съобщението за потвръждаване на поръчката.  В случай, че правите телефонна поръчка – ще Ви бъдат съобщени по телефона.

Дължимата сума включва цената на стоката, доставката и такса за обслужване на плащането. Ако поръчката отговаря на критериите за безплатна доставка, цената за пакетиране и доставка се поема от нас.

НАЧИНИ НА ДОСТАВКА

Доставка ДО ВРАТА или до ОФИС/АПС на СПИДИ:
Цена: 4,00 лв. (+ 3.00 лв. в случай, че жещаете съботна доставка до врата)
Забележка: Избирайте доставка до врата само в случай, че ще бъдете на посоченият адрес през целия ден: Спиди не могат да фиксират точен час за посещение.

Доставка до ОФИС/АПС на ЕКОНТ:
Цена: 4,90 лв.

Препоръка:  В натовареният период от „Черен Петък“ до Коледа препоръчваме доставката да е до офис/АПС на Спиди или до АПС на Еконт (офисите на Еконт също са претоварени). Напомняме – плащане на НП на АПС е само с карта.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА – за поръчки на стойност над 69 лв.: стойността на пакетирането и доставката се поема от нас. Важи само за online поръчки.

Работно време на офиси/АПС:

 • Офиси, понеделник-петък: 9:00 – 18:00 (някой офиси до 19:00),
 • Офиси, събота: 09:00 – 14:00 (не всички офиси работят и събота).
 • АПС, външни (в бензиностанции): 24/7
 • АПС, вътрешни (в магазини): в работното време на магазина

Работно време на куриери за доставки до врата:

 • понеделник-петък: от 09:00 до 18:00;
 • събота: от 09:00 до 14:00 (само по-големи населените места се обслужват в събота)

Доставка извън България:
Цена: 10-15 евро в зависимост от теглото на пратката
Срок:  от 3 до 10 дни
РегионЕвропа, Балкани
Забележка:  само с авансово плащане на Вашата поръчка чрез PayPal, E-PAY или с паричен превод през Western Union. Изпълнението на поръчката ще бъде стартирано след верификация на платената сума. Поръчките се изпращат като колет с Български Пощи или с куриерска фирма (DPD, Speedy, Rapido, Econt).

СРОК НА ДОСТАВКА

Всеки продукт е с посочен срок за доставка, като времето за доствавка е от 1 до 10 дни. Ако поръчката ви съдържа комбинация от продукти с различен срок на достаква, ще може да изберете дали да ги получите по отделно (partial order) или всички заедно (complete order).

ДИСКРЕТНОСТ

Полагаме специални грижи за дисктертността ви и опаковаме двойно пратките: всяка пратка се запечатва в непрозрачен плик, който е сложен в допълнителен кашон или в друг плик. Изпращаме пратките обозначени от неутрален подател и не може да се разпознае по никакъв начин съдържанието на пратката.
При Ваше изрично желание е възможно е да ползвате услугата „прегледай преди да платиш“. Ако искате да ползвате тази услуга – моля да отбележете това при завършване на поръчката в поле ЗАБЕЛЕЖКИ или го съобщете на оператора при телефонна поръчка.

ПЛАЩАНЕ

 • НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ (В БРОЙ/КАРТА): плащате в брой или с карта ( АПС приема само карта) при получаване на пратката. Начислява се допълнителна такса на оператора в размер на 1.0%.
 • E-PAY: ще бъдете прехвърлени към страницата на съответния оператор за да завършите плащането. Начислява се допълнителна такса в размер на 1.2% от сумата за услугата на оператора.
 • EASY PAY/BPAY (В БРОЙ/КАРТА): ще получите 10 цифрен код, с който да платите във всяка каса на EasyPay. Ако нямате e-mail, ние ще генерираме този код вместо вас и ще ви изпратим 10 цифрения код като СМС. Изпълнението на поръчката ще бъде стартирано след верификация на платената сума. Начислява се допълнителна такса в размер на 2.4% от сумата за тази услуга на оператора.
 • PAY PAL: ще бъдете прехвърлени към страницата на съответния оператор за да завършите плащането. Изпълнението на поръчката ще бъде стартирано след верификация на платената сума. Начислява се допълнителна такса на оператора в размер на 3.4%.

ИЗИСКВА СЕ ЧАСТИЧНО ИЛИ ПЪЛНО АВАНСОВО ПЛАЩАНЕ В СЛУЧАЙ:

 1. на всички продукти над 500 лева;
 2. на непотърсени (не взети) предишни поръчки или ако са били отказани след като са изпратени;
 3. ако доставката е без телефон за връзка или получателя е друго лице;
 4. за доставки извън България.

Запазваме си правото да поискаме частично или пълно авансово плащане и в други случаи, по наша преценка.

Авансово плащане може да бъде направено през PayPal, ePay.bg или на каса на EasyPay. Независимо от получената сума, ще се свържем с вас за потвърждаване на поръчката ви преди да пристъпим към изпълнение. Ако се откажете преди да започнем изпълнението на поръчката, ще възстановим платената сума в срок до 1 работен ден. В случай, че се откажете от покупката след като сте потвърдили поръчката по телефона и сме започнали изпълнението – авансовата сума не може да бъде възстановена.

В случай на проваляне на продажбата поради междувременно изчерпан продукт, парите ще Ви бъдат възстановени в срок до 1 работен ден според метода с които сте направили авансовото плащане.

ПЛАЩАНЕ НА ВНОСКИ

При покупка на стойност над 300 лв. имате възможност да платите поръчката на вноски към TBI Credit. Може да се въползвате от тази възможност, след като сложите продукт в кошницата и сте влезли в преглед на продукти в кошница, ако сумата на продуктите е над 300 лева ще се появи бутона на TBI credit. При натискане на него ще се отвори нов прозорец в който да попълните формуляра на TBI за кандидатсване (Вашите данни, брой вноски и начална сума). Алтернативно, може да подадем заявка от ваше име за одобрение от TBI Credit. За целта трябва да ни дадете вашите данни по телефона (ще са ни необходими вашите три имена, ЕГН и номер на лична карта). Всички данни, както събраните автоматично или по телефона спазват изискванията на GDPR. Одобрението от TBI Credit е до 30 мин в работни дни. При положително одобрение, ще изпратим поръчаните продукти заедно с договора от TBI Credit. При доставката ще разпишете договора и ще получите  пакета с Вашата поръчка. Разплащането след това става към TBI Credit според избрания от Вас вариант за разрочване на плащането, от 3 до 12 месеца.