Той определено не се харесва на всички, но въпреки че има лоша репутация, може да ти достави много удоволствие. Стига, разбира се, да го правиш по правилния начин:

Вярваш или не, аналният секс може да бъде приятен, тъй като анусът е една от най-ерогенните зони и при двата пола. Когато и двамата с партньора ти знаете какво и как да направите, можете да откриете цял нов свят на удоволствието. Ключът към добрия анален секс е знанието и затова тук на помощ се включва сексологът Алисън Пакстън. Ето какво съветва тя всички, за които това изживяване не е табу:

Съвет 1

Най-важна е подготовката

Или както казва Алисън: „Първото най-важно нещо е да се увериш, че перисталтиката ти работи добре и че си си „прочела списанието” тази сутрин (както евфеместично наричат ходенето по голяма нужда Лили и Маршъл от „Как се запознах с майка ви”). Двойна доза кафе може да ти помогне с това, но ако не подейства, по-добре отложи аналния секс за някой друг път. Следващото по важност правило е да се изкъпеш поне няколко часа преди да скочиш в леглото, като обърнеш особено внимание на въпросната зона. Така в сюблимния момент няма да има за какво да се притесняваш и ще ти е много по-лесно да се отпуснеш и да се наслаждаваш на случващото се. И в никакъв случай не забравяй кондомите, защото можеш да си лепнеш някоя болест, предавана по полов път, и чрез анален секс.”

Съвет 2

Отпусни се

Ако ще правиш анален секс, трябва да се научиш как да отпускаш мускулите си в тази зона. Защото в противен случай рискуваш проникването там да бъде не само трудно, но и доста болезнено. „Има няколко начина, по които можеш да се научиш да отпускаш мускулите на дупето си. Първо, затопли добре стаята, в която ще го правите, топлината действа релаксиращо. След това идва ред на партньора ти, който трябва да „загрее” зоната. Сред най-популярните техники за подготовка е римингът, който обаче далеч не е по вкуса на всеки. Римингът се изразява в орална стимулация на ануса и отново повтарям – отличната хигиена е нещо, с което не трябва да правиш компромис. Ако пък гаджето ти не си пада по тези неща, може да масажира дупето ти с пръст, важното е да го прави внимателно и постепенно да увеличава натиска. И накрая не забравяй нещото, което ще направи аналният секс много по-приятен и лесен – твоят най-добър приятел лубрикантът. При него важи правилото „Колкото повече, толкова по-добре”, обяснява Алисън.

Съвет 3

Яхни го

Ако се притесняваш, че партньорът ти може да се позабрави по време на аналния секс и да те нарани с движенията си, най-добре е ти да си отгоре, за да можеш да контролираш дълбочината на проникването. „Освен че сама определяш темпото и дълбочината, така твоят човек има по-лесен достъп до клитора ти и може да го стимулира едновременно с пенетрацията. Ако пък вече си от напредналите в този вид изживявания и си настроена по-авантюристично, можеш да вкараш в играта и вибратора си за малко двоен екшън”, съветва Алисън.

Съвет 4

Не забравяй играчките

Аналните разширители са секс играчки в различни форми и големини, които се поставят в ануса. „Те са страхотни по две причини. Първо – могат да ти помогнат да отпуснеш мускулите си и да те подготвят за самото проникване. И второ – те са чудесен начин да се запознаеш с усещането от аналния секс стъпка по стъпка. За разлика от вибраторите обаче не трябва да ги движиш навътре-навън, а просто да ги поставиш вътре. Тъй като има най-различни големини, ако никога досега не си използвала анален разширител, те съветвам да започнеш с най-малкия размер и когато свикнеш с него постепенно да преминаваш на по-големи”, препоръчва Алисън. „Като понапреднеш с материала можеш да пробваш с анални броеници и анални вибратори. Аналните броеници масажират простатата и носят невероятно удоволствие, когато човекът, който ги носи, се движи, или пък когато се изваждат. Аналните вибратори пък са начин да възбудиш нервните окончания в тази зона до краен предел и да се подготвиш за проникването на партньора си, или пък можеш да ги използваш по време на нормалния секс за двойна пенетрация”, обяснява Алисън Пакстън.

Съвет 5

Сменете презерватива ако превключите към нормален секс

„Непрекъснато повтарям на момичетата, които търсят съветите ми, колко е важно да използват друг презерватив, ако с партньорите им решат да преминат от анален към вагинален секс в рамките на една сесия. Повечето от тях не си дават сметка, че бактериите, които се намират в ректума, могат да предизвикат много сериозни вагинални инфекции. Смяната на кондома е задължителна”, настоява Алисън.

Разгледайте нашите предложения за анални играчки тук
И козметика за анален секс тук

Източник: bliasak.bg