+19 000 СЕКС ИГРАЧКИ
НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ВСЯКА СЕДМИЦА
Защо мъжете се плашат от вибраторите?

Защо мъжете се плашат от вибраторите?

Какво всъщност би пречило на един мъж, ако жена му си доставя удоволствие сама?

Ново проучване анкетира 2056 жени и 1047 мъже, за да разбере отношението им към вибраторите, питайки ги дали мислят, че тези секс играчки са „здравословна част от сексуалния живот на много жени“, или по-скоро са „плашещи за партньора“.

Около половината изследвани отговорили с положително отношение към вибраторите, а само 10% се съгласили с негативното твърдение за тях. Жените с положителна нагласа към вибраторите, които са използвали такива през последните 30 дни, отчитат и значителни предимства от тяхната употреба – включително по-голяма възбуда, овлажняване, сексуално удовлетворение, както и повече оргазми и по-малко болка по време на секс.

Що се отнася до мъжете, по-голямата част от тях не е недоволна от тези ползи за дамите. 37 на сто от жените считат, че мъжете се чувстват застрашени от секс играчките, но въпреки това 70% от мъжете отричат това твърдение.

Разбира се, възможно е голяма част от господата да казва едно нещо по време на проучването и съвсем различно между чаршафите, но фактът, че толкова голям процент от тях твърдят, че са ОК с вибраторите, е стъпка в правилната посока. Възможно е да съществува малцинство от мъже, мразещи вибраторите, което да дава лошо име на останалите господа – в крайна сметка, много по-вероятно е един мъж да е щастлив, ако партньорката му е по-възбудена и получава повече оргазми. Но какво ли си мислят другите мъже, които не се блазнят от тази идея и какъв е техният проблем?

Ревността към неуморния вибриращ уред е рядкост при хората с дълготрайни връзки

Итън Имбоудън, основател и главен творчески директор на компания за бутикови вибратори, отбелязва, че приблизително 50% от онлайн клиентите на компанията са мъже. Въпреки че пазарните проучвания на фирмата показват, че много от мъжете, които купуват вибратори, го правят по-скоро заради откритата молба от страна на своите партньорки, от колкото като подарък-изненада, най-отворени към секс играчките са мъжете под 30 и над 50 годишна възраст. Мъжете по средата на този интервал са най-упорити, твърди Имбоудън.

Освен това, той допълва, че растящият брой потребители на продуктите на възраст над 50 клони сериозно към мъже с дългогодишни връзки. Представителите на бейбибум поколението със сериозни партньори се чувстват „по-малко властни“ и „по-незастрашени“ от вибраторите. Имбоудън предполага, че продължителността на техните бракове е направила поне част от някои застаряващи мъже по-уверени в себе си. „След 20 години брак не би трябвало да ревнуваш от някакъв си вибратор“, твърди той.

Дали 30-40-годишните не се боят, че не могат да се представят по-добре от вибратора?

Мъжете, родени между 1964 и 1981 година, се чувстват най-неудобно ако партньорките им използват вибратор.

Това е поколението, за което се смята, че „когато става въпрос за връзки, безпокойството е негова определяща характеристика“. Мъжете на възраст между 35-45 години са най-склонни към депресия. Мъжкото щастие често е описвано с крива, приличаща на обърната надолу камбана – от края на 20-те години, то бавно започва да спада надолу, удряйки дъното на 46. След това, нещата започват да изглеждат все по-розови. На теория, най-старите представители на това поколение ще „ритнат камбаната“ на щастието именно тази година.

Докато дългогодишно женените мъже имат да доказват по-малко, а по-младите са по-сексуално образовани (и по-малко невротични), поколението между тях е най-склонно да се притеснява за това, че може да бъде заместено от играчки, задвижвани от батерии. Това е поколението, което предпочита да бъде солист в креватните изпълнения.

Според Имбоудън, 30-40 годишните мъже се притесняват най-много от вибратори, които дори и далечно наподобяват фалическата форма. Именно тези мъже са най-склонни да попитат, когато се представя ново устройство: „накъде отиват нещата и какво общо има това с мен?“