+19 000 СЕКС ИГРАЧКИ
НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ВСЯКА СЕДМИЦА
Впечатляващи факти, които всеки мъж трябва да знае за женския мозък

Впечатляващи факти, които всеки мъж трябва да знае за женския мозък

Няма такова понятие като „еднополов мозък“, твърди психоневролога Луан Бризендин,

специалист от университета в Калифорния и автор на книгата „Женският мозък“. Независимо от разпространената си теория за равноправието, науката твърди, че половите различия са нещо вродено. Ето основните неща, които трябва да знае всеки мъж за своята жена

Тя лесно се „включва“

Сексуалното влечение при жените угасва много по-лесно, отколкото при мъжете. За да е в настроение една жена, особено за достигането на оргазъм, някои области в мозъка й трябва да се „изключат“. Всяка появила се мисъл, обаче, може да ги „включи обратно“. На основата редица изследвания е доказано, че жената може да откаже на мъжа, защото му се сърди или чувства недоверие, или просто защото са ѝ студени краката. Бременността и грижите за малките деца, или периодът на менопаузата също може да загаси сексуалното желание. За мъжа прелюдия е всичко, което се случва три минути преди контакта, за жените – 24 часа преди него.

Избягва агресията

Жените са изработили способността да избягват физическата агресия, покрай грижите за децата. Не може да се каже, че жените изобщо не са агресивни, но тяхната агресия се изразява по друг начин, твърди еволюционния психолог Даниел Крюгер. В повечето случаи жените използват косвени форми на агресия.

По друг начин реагира на болка и страх

Изследвания, провеждани в продължение на 10 години са доказали, че мъжкият и женският мозък реагират по различен начин на болката и страха, при това женският е по-чувствителен. Женският мозък не реагира толкова изострено на неголям стрес, но е по-малко способен да понася високо ниво на стрес. Чувствителността към стреса има своите преимущества: тя „спасява“ психическото състояние на човек, като го прави по-гъвкав и открит. Но ако чувството за страх и тревога се намира в потиснато състояние, то психическото състояние е под заплаха. Тази информация помага да се обясни, защо жените са по-подложени на депресия, посттравматичен стрес и други тревожни разстройства, пишеMolecular Psychiatry.

Тя ненавижда конфликтните ситуации, но още повече липсата на реакция

Жените са развили екстра-чувстителност към междуличностните сигнали, за да избегнат конфликтни ситуации. Учените обясняват, че огромното количество химически вещества, които изработва женския мозък по време на конфликтна ситуация особено при такъв с близък човек, действа приблизително като внезапна атака.  Вероятно заради тази прекомерност, липсата на реакция или празните думи, за жената са нещо нетърпимо. Жената е способна да направи много за това да се сдобие с реакция, докато мъжът не може да бъде толкова решителен.   За жените, дори отрицателния отговор е по-добър вариант отколкото липса на такъв.

Тя наистина има добра интуиция

Мъжете, понякога имат неприятното усещане, че жените четат мислите им. Но женската интуиция е нещо по-скоро биологично, отколкото мистично. В процеса на еволюцията те са били избрани да отглеждат невръстните деца. Това е едно от обясненията защо жените набират повече точки от мъжете при изпитания, които изискват „прочитането“ на невербални сигнали. Както показват повечето изследвания жените не само по-добре запомнят външността на хората, но и по-точно определят по изражението на лицето, позата и тона на гласа, какво точно е имал предвид даден човек. Този навик, обаче не се отнася само до възпитанието на децата. Жените често го използват, за да разкажат какво мисли или планира мъжа, началника или дори страничен човек.

Тя се променя всеки ден в зависимост от фазата на цикъла

ПМС – е нещо, познато на всички и засягащо около 80% от жените. Но освен това жените са подложени на влиянието на фазата на цикъла си всеки ден от месеца Нивото на хормоните с е променя непрекъснато, а заедно с това и енергията, чувствителността и възгледите. Приблизително 10 дни от началото на менструация, преди овулацията, жените държат много Те несъзнателно се обличат по-секси, тъй като излишъкът на естроген и тестостерон ги подтикват на да търсят „Сексуални възможности“ в този период. Само седмица по-късно нивото на прогестерона се повишава и жената просто иска да си остане вкъщи с чаша чай и хубава книга. Следващата седмица намаляването на прогестерона прави жената сантиментална и лесно раздразнителна. Повечето жени са в най-лошото си настроение 12-24 часа преди началото на менструацията и това съвсем не е техен избор.

Мозъкът й се променя, когато е бременна

През първите 8 седмици на бременността количеството прогестерон в кръвта се увеличава 30 пъти в резултат, на което на жената непрекъснато й се спи, тъй като този хормон е най-силното сънотворно. Освен това, според изследване, проведено през 2002 година, женският мозък намалява с 4%. Това обаче не е фатално, тъй като половин година след раждането той се връща към нормалния си размер, гласи доклад в American Journal of Neuroradiology.

Дали бременността кара жената да мисли по друг начин, е спорен въпрос. Едно от последните проучвания свързват проблема с паметта при бременната с хормоните, но други специалисти твърдят, че проблемите с паметта се появяват от това, че се случва преустройство на мозъчните схеми, които се настройват в съответствие с майчиното поведение. Тези схеми продължават да се развиват и след раждането. Учени са установили изработването на т.нар. майчински хормони дори при жени, които никога не са били бременни.

Тя се променя много, след като стане майка

Веднага след раждането жената се променя много във физически, емоционален, хормонален и социален план. Безспорно майката и детето имат нужда от допълнителна подкрепа. Способността на майката да реагира адекватно на детето си влияе на развиващата се нервна система на детето и на темперамента му. Един от начините, с които природата е решила да помогне на жените е кърменето. То помага на майката да се справи с някои видове стрес и намалява напрежението.

 

Източник//http://www.sroditeli.com