sex shop, sexshop, секс магазин, еротично бельоsex shop, sexshop, секс магазин, еротично бельо,вибратор,секс магазин,еротично бельо,секс играчки,по голям пенис,уголемяване пенис,sex shop,bdsm,уголемяване на члена,хиалуронова киселина,ugolemqvane na penisa,уголемяване на kura,сутиени,уголемяване,вибратор цена,как да си уголемя члена,мъжки прашки,удебеляване на члена,увеличаване на члена,uvelichavane na penisa,ogolemqvane na penisa,упражнения за уголемяване на члена,уголемяване на половия орган,дамски прашки,хапчета за уголемяване на члена,вибратор за бетон,как да уголемя члена си,уголемяване на penisa,вибратор онлайн,начини за уголемяване на члена,жартиери,спално бельо,дантелено бельо,методи за уголемяване на члена,seh shop,udaljavane na penisa,билки за уголемяване на члена,дамско бельо,нощница,уголемяване на члена forum,бельо,удължаване на члена,термо бельо,прашки,анални топчета,ugolemiavane na penisa,уголемяване на члена в домашни условия,боксерки,уголемяване на члена с билки,бельо за жени,стягащо бельо,за уголемяване на члена,надуваеми кукли,мъжко бельо,жартиери с чорапи,импланти,ygolemqvane na penisa,голям член,естествен начин за уголемяване на члена,испанска муха,уголемяване на,уголемяване на член,помпа за уголемяване на члена,филъри,операция за уголемяване на члена,естествено уголемяване на члена,ogolemiavane na penisa,вибриращ пръстен,sekshop,операция за уголемяване на члена цена,ugolemyavane na penisa,xtrasize цена,жартиери цена,уголемяване на члена упражнения,гел за уголемяване на члена,как се използва вибратор,уголемяване на полов орган,не ми става члена,уголемяване na penisa,как да си уголемя члена без хапчета,uveli4avane na penisa,хапчета за уголемяване на kura,кола маска,упражнения за уголемяване на члена видео,българско бельо,почистване на лице,крем за уголемяване на члена,методи за увеличаване на члена,оформящо бельо,analen lubrikant,уголемяване на пени,лепенки за уголемяване на члена,uvelicavane na penisa,udebelqvane na penisa,спрей за уголемяване на члена,бельо онлайн,уголемяване на члена без лекарства,триумф бельо,пластична хирургия,играчки за жени,вибратор кибер кожа,вибратор за мъже,golqm kur,бельо за свети валентин,уголемяване на члена с парафин,как се уголемява члена,възможно ли е уголемяване на члена,иглен вибратор,техники за уголемяване на члена,голям вибратор,увеличаване размера на члена,билки за увеличаване на члена,увеличаване на члена с до 10 см,как да уголемя члена,липосукция,уголемяване на члена с упражнения,парафин в члена,golqm hui,удебеляване на члена цена,масаж за уголемяване на члена,дантелено бельо за жени,uduljavane na penisa

За феромоните

Какво са феромоните?

Какво са феромоните?

Феромоните представляват естествено произвеждани от всеки жив организъм химически вещества, които въздействат на поведението и развитието на останалите от същия вид, като изпращат подсъзнателни обонятелни сигнали.

Те се отделят от жлези, които се намират в подмишничната ямка и около гениталиите. Попадайки във въздуха, феромоните се възприемат от чувствителните рецептори на органите на обонянието, които предават възбуждащ сигнал в кората на големите полукълба.

Половите феромони се явяват важно средство за сексуално привличане и комуникация у всички животни и човека. Те до голяма степен определят сексуалната привлекателност на жената и мъжа. Отделяйки се във външната среда, те подсъзнателно влияят на човека, възбуждайки в него сексуалното влечение и желание.

Тези феромони практически не притежават миризма, но действат в много малки количества на рецепторите на вомероназалния орган (който се намира в носната кухина), а чрез него и на функциите, които се контролират от хипоталамуса (половото желание, половата готовност, дълбоките емоции, нивото на хормоните, зрелостта, агресивността или покорството и др.) Около 10% от мъжете имат в своята пот феромони, които ги правят особено привлекателни за жените. Това мистично, сексуално вещество се нарича андростерон.

Той се съдържа в кожата и косите на мъжете и когато се излъчва, сякаш изпраща към жените някакъв несъзнателно възприеман от тях сексуален призив. Когато жените казват, че не знаят защо те предпочитат един или друг мъж, това вероятно се дължи на “зова” на феромоните Впрочем, андростерон произвеждат надбъбречните жлези, както на мъжете, така и на жените (при тях той се нарича андростенил).

Женският феромон се нарича копулин и основно присъства във вагиналната течност. В по-големи количества той се отделя от жените по време на овулация. Мъжете от своя страна пък предпочитат именно този феромон. Половите феромони играят важна роля в любовта от пръв поглед, която може би трябва да се нарича любов от пръв мирис.

Защо по-рано никой не говореше за феромони? Защото това е сравнително ново откритие.

До 1995 година се смяташе, че човекът не изработва вече феромони. Учените не бяха ги изолирали и отделили. Преразглеждането на отношението към феромоните започва през ХІХ, когато френският натуралист Жан Анри Фабер открил, че женската пеперуда може да привлече в стаята, в която се намира десетки мъжки пеперуди.

Той предположил, че пеперудата изпраща някакви химически сигнали, неуловими за човека, но никой по това време не успял да провери това предположение. Едва в края на 50-те години на ХХ век група немски учени успели да изолират секрет от жлезите на пеперуда и да докажат, че на едно от веществата в този секрет самецът реагира също както на присъствие на истинска пеперуда.

През 1959 ентомолозите Питър Карлсон и Мартин Лушер предложили тези вещества да бъдат наречени феромони (от гръцки phero – нося и hormao веществата), които животните отделят около себе си и които предизвикват определени поведенчески или невроендокринни реакции у друго животно от същия вид. Терминът скоро се разпространява не само в научната, но и в популярната литература.

За да разберем какво е това феромони, можем да си спомним за хормоните. Хормоните са химически вещества, които буквално свързват в едно цяло организма, осигуряват бърз обмен на информация между неговите части. Същата роля играят и феромоните, но тяхната задача е да свързват индивидите, принадлежащи към определен животински вид, в двойки, семейства и съобщества.

Напоследък се наблюдава тенденция към разширяване на възгледа за феромоните и към тяхното семейство нерядко се причисляват всякакви вещества, действащи в “химическото” общуване на животните.

Колко добре действа тази химическа сигнализация, управляваща любовното поведение на животните, можем да се убедим, наблюдавайки мъжкото куче, което се втурва по “горещата следи на любовта”, без да се съобразява с опитите на своя стопанин да го върне обратно.

Но нито един експериментатор не успява да получи такава реакция при човек. Защо?

Преди всичко човекът умее да се контролира и да избира мястото, където да се поддаде на сигналите на страстта. Освен това не всички миризми за него носят приятни спомени. Всъщност човекът отделя ли феромони?

Всички хора естествено произвеждат феромони, но най-вече този процес се извършва чрез изпотяване и други миризми на тялото. Когато нашите тела произвеждат тези миризми, които ни помагат да сигнализираме за нашето здраве и плодородие, в съвременното общество е неучтиво да воним, затова ние използваме сапуни и други химикали за измиване и одеколони за да променим нашата естествена миризма.

Това е безкраен цикъл, за да бъдем по – привлекателни чрез премахване на естествените миризми на тялото и ги заменяме със синтетични такива, миришем приятно, но не правим нищо за да сигнализираме на околните за нашата привлекателност.

Бихме могли да засилим нашата собствена продукция на феромони от увеличаване на физическата активност и потене, но не трябва след това да се къпем и най-вероятно ще доведе до това другите да ни избягват.

Нашите предложения за продукти с феромони можете да видите тук

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *