sex shop, sexshop, секс магазин, еротично бельоsex shop, sexshop, секс магазин, еротично бельо,вибратор,секс магазин,еротично бельо,секс играчки,по голям пенис,уголемяване пенис,sex shop,bdsm,уголемяване на члена,хиалуронова киселина,ugolemqvane na penisa,уголемяване на kura,сутиени,уголемяване,вибратор цена,как да си уголемя члена,мъжки прашки,удебеляване на члена,увеличаване на члена,uvelichavane na penisa,ogolemqvane na penisa,упражнения за уголемяване на члена,уголемяване на половия орган,дамски прашки,хапчета за уголемяване на члена,вибратор за бетон,как да уголемя члена си,уголемяване на penisa,вибратор онлайн,начини за уголемяване на члена,жартиери,спално бельо,дантелено бельо,методи за уголемяване на члена,seh shop,udaljavane na penisa,билки за уголемяване на члена,дамско бельо,нощница,уголемяване на члена forum,бельо,удължаване на члена,термо бельо,прашки,анални топчета,ugolemiavane na penisa,уголемяване на члена в домашни условия,боксерки,уголемяване на члена с билки,бельо за жени,стягащо бельо,за уголемяване на члена,надуваеми кукли,мъжко бельо,жартиери с чорапи,импланти,ygolemqvane na penisa,голям член,естествен начин за уголемяване на члена,испанска муха,уголемяване на,уголемяване на член,помпа за уголемяване на члена,филъри,операция за уголемяване на члена,естествено уголемяване на члена,ogolemiavane na penisa,вибриращ пръстен,sekshop,операция за уголемяване на члена цена,ugolemyavane na penisa,xtrasize цена,жартиери цена,уголемяване на члена упражнения,гел за уголемяване на члена,как се използва вибратор,уголемяване на полов орган,не ми става члена,уголемяване na penisa,как да си уголемя члена без хапчета,uveli4avane na penisa,хапчета за уголемяване на kura,кола маска,упражнения за уголемяване на члена видео,българско бельо,почистване на лице,крем за уголемяване на члена,методи за увеличаване на члена,оформящо бельо,analen lubrikant,уголемяване на пени,лепенки за уголемяване на члена,uvelicavane na penisa,udebelqvane na penisa,спрей за уголемяване на члена,бельо онлайн,уголемяване на члена без лекарства,триумф бельо,пластична хирургия,играчки за жени,вибратор кибер кожа,вибратор за мъже,golqm kur,бельо за свети валентин,уголемяване на члена с парафин,как се уголемява члена,възможно ли е уголемяване на члена,иглен вибратор,техники за уголемяване на члена,голям вибратор,увеличаване размера на члена,билки за увеличаване на члена,увеличаване на члена с до 10 см,как да уголемя члена,липосукция,уголемяване на члена с упражнения,парафин в члена,golqm hui,удебеляване на члена цена,масаж за уголемяване на члена,дантелено бельо за жени,uduljavane na penisa

Преждевременна еякулация

Дълго време табутата хвърлят сянка върху този често срещан проблем. Срамувайки се да не признаят, че не се “представят” добре, мъжете с преждевременна еякулация, се сдържат да разговарят за него.

 

Какво наричаме преждевременна еякулация?

Казано накратко за преждевременна еякулация говорим, когато мъжа еякулира (свършва) много бързо. Но какво ще рече много бързо? Каква е и има ли изобщо някаква нормата за издържливост? Въпрос на някакво минимално време ли е или пък на определен брой движения?

В момента са предложени четири отделни определения на проблема, като всяко едно от тях е прието и валидно:

“Продължителна или рецидивираща еякулация при минимална сексуална стимулация, настъпила преди или малко след проникването, без мъжа да я желае.”

“Невъзможността еякулацията да се забави достатъчно дълго за задоволителен акт, която се проявява чрез еякулация преди или много скоро след проникването или еякулация настъпила при слаба ерекция, което не позволява извършване на полов акт.”

“Еякулация, настъпила при минимална стимулация и по-рано от желаното, преди или скоро след проникването, което води до притеснение и стрес и върху която страдащия има малък или никакъв контрол.”

“Преждевременната еякулация е мъжка полова дисфункция, която се характиризира с еякулация, която винаги или почти винаги настъпва преди или по-кратко от 1 минута след проникването. Тя е неспособност за забавяне на еякулацията, което води до негативни личностови последствия като например стрес, притеснение, чувство на неудовлетвореност, а понякога дори и до избягване на сексуална активност.”

Самият факт, че са предложени и валидни четири официални определения на проблема показва, че отговора той все още не е напълно изяснен.  Говорим за преждевременна еякулация, само ако тя е настъпила преди единия или другия да са го пожелали, като понякога тя може да настъпи и преди изобщо да има вагинално проникване.

От друга страна липсата на преждевременна еякулация е възможността да се реши момента на еякулация. Това е възможността да се забави момента на настъпване на оргазъм и удължаване продължителността на половия акт.

 

Кои са причините?

Причините за бързото свършване не са добре изяснени и се предполагат различни биологични и психологични фактори, които могат да доведат до него – тревожност и стрес, повишена чувствителност на главата на пениса и др. Преждевременната еякулация не се влия от възрастта, въпреки че се среща по-често при по-младите мъже.

 

Много мъже ли изпитват този проблем?

Повече от един на трима мъже се сбълскват с този проблем! Във Франция, в анкета проведена през 1992 г. 37% от мъжете потвърждават, че често или понякога имат бърза еякулация. В САЩ при мъже между 18 и 59 години честотата е 31% . Тези цифри са близки и в международен мащаб.

 

Това болест ли е?

Преждевременната еякулация не е нито болест, нито някакъв недъг, защото в крайна сметка мъжа, който еякулира бързо, реално функционира напълно нормално – той има ерекция, изпитва оргазъм, еякулира и може да остави поколение.

Въпреки това, неконтролираната и настъпваща преди желания момент еякулация все пак води до проблеми в секуалната връзка, тъй като често, удовлетворението и удоволствието от нея са недостатъчни нито за мъжа, нито за партньорката му. Истинският проблем на много мъже с преждевременна еякулация, е че са попаднали в порочния кръг на “провала” и “чувството за вина”, систематично са “изненадани” от еякулацията и имат понижено “сексуално” самочувствие, което може да ескалират дори до ограничаване на сексуалната активност от срах “да не се изложат”.

Тук е мястото да споменем и глобалната роля на медиите, интернет и лесния достъп до порнография, които насаждат “модерните” представи и очаквания, че мъжа за да е мъж, задължително трябва да да издържа дълго. Най-вероятно това е и причината за увеличения брой пациенти с ПЕ. Реално проблема с преждевременната еякулация най-вероятно е съществувал от както свят светува, просто за него се е говорело много малко.

Към момента не се знае точно защо някои мъже могат да контролират еякулацията си, а други не успяват. Според някои изследвания роля върху способността за забавяне на еякулацията имат церебралните невромедиатори. Стресът и притеснението ускоряват еякулацията, като това не са единствените фактори за преждевременната еякулация.

Източник: http://www.urology.bg/bolesti-na-mujkata-polova-sistema

Съществуват ли начини, които помагат да се справим с  този проблем?

Да,

разгледайте идейното ни предложение:

https://vibrator.bg/promocija-zad-rzhasch-sprej-stud-100-goldmax-tm-blue.html

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *